Informatička sekcija

informatika sekcija

 

Informatička sekcija u našoj školi usmerena je na popularizaciju primene informacionih tehnologija u procesu učenja i sticanja znanja. Nastavnica informatike, Bojana Satarić se trudi da osmisli konkretne i zanimljive zadatke kroz koje će članovi sekcije ispoljiti svoju kreativnost, naučiti nešto novo i pre svega steći naviku i želju da računar koriste za učenje i napredovanje podjednako rado kao i za zabavu.

Na sekciji se bavimo pripremom materijala i izradom prezentacija koje se mogu koristiti u nastavi, vršnjačkim radionicama i edukacijama uopšte, izradom i obradom gugl upitnika, pravljenjem kratkih filmova i drugim temama koje učenici predlože kao njima interesantne.

Redovno se uključujemo u akciju „Evropska nedelja programiranja- Code week“ tako što u školi organizujemo radionice o veb programiranju u HTML-u. Članovi sekcije zajedno sa nastavnicom nastoje da svim učenicima koji u okviru svojih obrazovnih profila stiču makar elementarna znanja iz informatike pokažu da programiranje nije nedostižno umeće i svako može da nauči osnove ove veštine.

Takođe, svake godine obeležavamo interesantan datum – 14. mart , PI dan (π= 3, 1415926, pa se jubilej slavi 14.3. u 1 sat 59 minuta i 26 sekundi, u to vreme započinjemo priču o broju pi i osmišljavamo kreativne igre koje su u vezi sa ovim brojem).

Članovi sekcije redovno motivišu druge učenike da se uključe u međunarodno takmičenje iz računarske pismenosti „Dabar“

Takođe, svake godine učestvujemo u „Svetskom satu programiranja“ i tada učenici svojim radom stiču sertifikat koji svedoči da su ispunili svoj prvi sat.

Ipak, u radu informatičke sekcije najvažnija je njena multidisciplinarnost i činjenica da članovi pružaju veliku podršku drugim učenicima i nastavnicima u osmišljavanju i izradi raznih materijala za nastavu i vannastavne aktivnosti.

Posebno smo ponosni na saradnju sa istorijskom sekcijom čiju su plod brojne prezentacije o istorijskim jubilejima, postavljene na blogu www.infoepa.wordpress.com.

Sigurni smo da će i ubuduće interesovanje za informatičku sekciju biti veliko.

Mi vas sa nestrpljenjem očekujemo!

Nastavnica matematike organizuje BESPLATNU online pripremu za prijemni ispit za IT smer na koji mogu da se prijave svi osmaci iz Beograda!

 

Više na:

Podeli
Pozovite nas!