Istorijska sekcija

istorijska sekcija

 

Biti nastavnik istorije, nauke za koju se kaže da je učiteljica života, veoma je inspirativan i zanimljiv posao. Učenici naše škole jako su motivisani da uče istoriju i da, saznavajući o prošlosti, bolje razumeju sadašnjost i budućnost. Posebnu kreativnost i motivaciju pokazuju učenici istorijske sekcije koja se može pohvaliti velikom zainteresovanošću i brojem članova.

Na sekciji se trudimo da na neobičan način predstavimo događaje iz prošlosti našeg grada i našeg naroda uopšte. Najlepše se osećamo kada časove realizujemo van učionice, kada obilazimo muzeje, spomenike, galerije, crkve, razne istorijske lokalitete. Tada članovi sekcije predstavljaju drugim učenicima škole značajne događaje iz prošlosti, a neretko njihova izlaganja poslušaju i drugi posetioci mesta na kojima se izlaganja dešavaju. Zato ove časove zovemo javnim- otvorenim za javnost , za sve koji vole istoriju i žele da saznaju nešto novo ili se podsete naučenog.

Posebno smo ponosni na časove održane na Kalemegdanu, Dorćolu i Novom groblju - kada smo obeležili Stogodišnjicu od herojske odbrane Beograda. Na Groblju oslobodioca Beograda svake godine se podsećamo događaja od 20. oktobra 1944. godine. U Konaku Kneza Miloša obeležili smo jubilej - 200. godina od Drugog srpskog ustanka.

Istorijsku sekciju vodi nastavnica istorije, Jelena Jakšić

Čekamo nove članove, nove ideje, teme i jubilije.

 

Više na:

Podeli
Pozovite nas!