• Vesti

I ti možeš da upišeš IT smer - novi termin prijemnog ispita

Prijemni ispitNovi termin prijemnog ispita za upis na IT smer gimnazije je sreda 30. jun u 9h u prostorijama škole (treći sprat Kolarčeve zadužbine). Pozivamo zainteresovane učenike da se prijave za polaganje prijemnog ispita popunjavanjem upitnika na sledećem LINKU ili pozivom na broj telefona 063/289284.

Opširnije

PROLEĆNE RADIONICE U EPA ŠKOLI - „OPTIMIZAM, PESIMIZAM I STRES“ I „SREĆA“

Radionice

 

Budući da smo prvo polugodište posvetili produbljivanju znanja učenika o stresu i suočavanju sa stresom, rešili smo da u drugom polugodištu ovu temu sagledamo iz novih uglova i da joj više radioničarski pristupimo. Psiholog Mladenka Obućina je sa učenicima prvog i drugog razreda sprovela radionice “Optimizam, pesimizam i stres”, i “Sreća”.

Opširnije

Anglicizmi i neobična korelacija predmeta

korelacija informatika i kultura izrazavanja

Imali smo zanimljiv način korelacije predmeta Računarstvo i informatika i Кultura jezičkog izražavanja. Naizgled nespojivo, a tako međusobno neraskidivo povezano kroz digitalnu pismenost.

Opširnije

Završen je naš EPA glas 19!

epa glas vest


Naš školski list EPA glas broj 19 upravo je završen. Iako je stvaran u otežanim uslovima, u njemu možete mnogo toga saznati o životu naše škole. Sačuvali smo mnoge redovne rubrike, pa tako možete pročitati uvodnu reč direktorke Nevene Sarić Pavlović o 14 godina trajanja naše škole, utiske naših bivših učenika, sada uspešnih poslovnih ljudi, o tome šta im je značilo školovanje u Školi EPA.

Opširnije

VIDEO: Tri blogerke i konobar

tri blogerke i konobar

Iliti o preteranoj upotrebi anglicizama

U okviru časova kulture jezičkog izražavanja bavili smo se preteranom upotrebom anglicizama i slengom mladih. Da bismo se sa tim tako aktuelnim probleom pozabavili na pravi način, dogovorili smo se da sačinimo dramsku minijaturu u kojoj će savaki učenik 1/3 odeljenja imati ulogu.

Opširnije

Prijemni ispit za IT smer 2021/2022

Prijemni ispit IT

 

Prijemni ispit za upis na IT smer gimnazije u EPA školi održaće se 5. juna 2021. godine u 12h u prostorijama škole na trećem spratu Kolarčeve zadužbine.

Opširnije

Svetski dan voda na EPA način

Modul čas voda

Svetski dan voda se obeležava svake godine 22. marta. Taj dan je usvojen rezolucijom UN-a u decembru 1992. godine. Već od 1993. godine ovaj dan je počeo da se obeležava i vremenom značaj ovog dana je počeo da raste.

Opširnije

Pozovite nas!