• Vesti
  • Škola EPA obeležava 13 godina postojanja

Škola EPA obeležava 13 godina postojanja

epa dan skole

 

Danas, 7. maja obeležavamo Dan škole. Svih prethodnih godina to smo činili na svečan način, interesantnim i lepim školskim priredbama. Ovoga maja 2020. godine, kada se nastava odvija online, nismo u mogućnosti da to činimo kao ranije.

 

I danas dominira jedan utisak, koji ponosno ističemo – kroz našu školu nisu učenici prošli, škola je prošla kroz njih. Nismo se bavili samo obrazovanjem, već i vaspitanjem, formiranjem i razvojem svih dobrih i vrednih osobina koje trajno krase ličnost. Zato se naši učenici uvek prepoznaju kao učenici škole EPA, uspešno nastavljaju svoje školovanje i postaju zreli i odgovorni ljudi.

 

Škola je počela sa radom 2007. Godine u Ustaničkoj ulici i prvoodeljenje je imalo 12 učenika. To su bili pravni tehničari, a već sledeće godine smo upisali ekonomske i turističke tehničare i narednih godina druge obraazovne profile. Škola se razvijala, preselili smo se na Dorćol u Кnićaninovu ulicu, a zatim u zgradu Кolarčeve zadužbine, gde se i danas nalazimo.

 

Odeljenski starešina prvog odeljenja bila je Jelena Jakšić, profesor istorije. Sigurno je da su i njoj i svima nama ti učenici ostali u posebnom sećanju. Prva generacija, prva iskustva i puno lepih uspomena. Skoro svi učenici su nastavili školovanje, bili uspešni studenti, a danas ozbiljni i zreli ljudi, koji obavljaju različite i odgovorne poslove. Profesorka Jelena Jakšić se seća cele generacije, koja se u toku školovanja uvećavala. Danas, sa nešto sete, seća se te prve generacije:

 

Nikola, Miloš, Tanja, Sneža, Jelena, Simona, Milica, Marija, Dunja, Voja, Vlada - red do prozora. Marko, Deki, Filip R. i Filip К, sede u klupama do vrata. Zanimljiva družina pospanih, umornih, zamišljenih, zaljubljenih, odgovornih, a možda i po malo uplašenih maturanata. Prva pomisao na generaciju 2010/2011. je upravo ova slika. Tih poslednjih srednjoškolskih dana nismo mogli da zamislimo kako će izgledati njihova budućnost samo deset godina kasnije.
Voja, uspešan advokat, bio je najpospaniji maturant, sa velikim brojem izostanaka sa prvih časova. A onda se zaljubio u prelepu Anu iz drugog odeljenja i redovni dolasci više se nisu dovodili u pitanje. Ana i Voja, deset godina kasnije provode trenutke u društvu svog sina.
Marija, sada je uspešan pravnik , borbu za znanjem je vodila svakodnevno pa je i s pravom stekla titulu učenika generacije. Sneža, stidljiva, odgovorna, emotivna tinejdžerka i odlična učenica najviše je provodila vreme u društvu drugarice Tanje, takođe odgovorne, energične i uspešne učenice. Tanja je profesor ruskog jezika i majka preslatke Mile.
Sneža je završila Pravni fakultet i radi u Sudu, najčešće nas obilazi. Svake godine 7. maja ona je gost škole i prisustvuje proslavi naših jubileja. Ove godine mi ćemo biti njeni gosti! Pozvani smo da prisustvujemo njenom venčanju u septembru i zbog toga smo posebno srećni.
Podeli
Pozovite nas!