• Vesti
  • Hour of Code u EPA školi

Hour of Code u EPA školi

hour of code epa

Čas programiranja je akcija koja traje nedelju dana i održava se druge nedelje decembra, a posvećena je promociji programiranja i edukaciji mladih. 

 

Cilj je promovisanje pristupačnosti tehničkih nauka i savremenih tehnologija svim učenicima i mladim ljudima. Sat programiranja je nastao kao delo organizacije Code.org i već šest godima se održava širom planete, ali i u našoj školi. U toku Časa programiranja nastavnici se trude da uključe što veći broj učenika i tako promovišu računarsko umeće, veštine i znanje. Uključeni su učenici koji su se već opredelili za IT kao svoju profesiju, ali i učenici koji veoma malo znaju o programiranju. Čas programiranja može koristiti i za demistifikovanje programiranja kako bi se pokazalo da svako može da nauči osnove. Svake godine u decembru učenici naše škole učestvuju u radionicama, gde se upoznaju sa algoritamskim načinom razmišljanja koje je danas neophodno za razvoj veština koje zahteva savremeno doba.

Ove godine je u Srbiji dešavanje u okviru Hour of Code prijavilo 134 škole, a u svetu je prijavljeno ukupno 133983 događaja.

Nastavnica Bojana Satarić je u duhu tradicije, šesti put, obeležila Hour of Code sa učenicima Srednje škole EPA uz kodiranje kratkih igrica.

Podeli
Pozovite nas!