• Vesti
  • EPA obeležila Svetski dan deteta tribinom "I profesori su nekad bili deca"

EPA obeležila Svetski dan deteta tribinom "I profesori su nekad bili deca"

I nastavnici su nekad bili deca

Učenički parlament Škole EPA sa profesorkom Ljiljom Panjković, povodom Svetskog dana deteta, organizovao je zanimljivu tribinu pod nazivom "I profesori su nekad bili deca".

 

Tribina je održana 2. decembra u sali "Josif Pančić" u Kolarčevoj zadužbini. U prvom delu tribine bilo je reči o pravima deteta, a u drugom delu su nastavnici naše škole pričali o svom detinjstvu i mladosti. Tokom tribine gledali smo fotografije pojedinih nastavnika iz detinjstva i pogađali koji je nastavnik ili nastavnica na slici, a potom bi oni govorili o svom detinjstvu, kao i o tome koliko se odrastanje promenilo od tada do danas.

 

Oni su se sećali svojih nestašluka, ekskurzija, ponekog bežanja sa časa, svojih uzornih učitelja i profesora, obaveza i prava koji su pratili njihovo odrastanje i sazrevanje. Bila je to prilika da učenici bolje upoznaju svoje nastavnike, da uporede svoje uslove odrastanja i vreme, kao i da nastavnici jedni o drugima čuju zanimljivosti koje nisu znali.

 

Da podsetimo, Svetski dan deteta je događaj koji se obeležava svake godine 20. novembra. Ustanovljen je na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija 1954. godine sa ciljem da se skrene pažnja na položaj dece u svetu, kako bi se promovisala međusobna interakcija i razumevanje među decom, kao i dobrobit dece u svetu. Tokom ovog praznika skreće se pažnja javnosti na obaveze društva prema deci, kao i na aktuelne probleme sa kojima se najmlađi suočavaju. Dečja prava su utvrđena Konvencijom o pravima deteta koju su ratifikovale 193 zemlje. Osnovni principi Konvencije su pravo na život, opstanak i razvoj, pravo na obrazovanje, lečenje, činjenje u korist najboljeg interesa deteta, pravo na participaciju, kao i pravo na nediskriminaciju.

 

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Delić atmosfere sa tribine "I nastavnici su nekada bili deca".♥️ Uživali smo u pričama o detinjstvu naših nastavnika, tako ih bolje upoznali i verujemo da ćemo se zbog toga i bolje razumeti. Neke priče su nas iznenadile, jer smo nastavnike videli iz drugog ugla. Tako smo saznali da je jedna nastavnica bila balerina i učestvovala na radnim akcijama, druga nastavnica ima sestru bliznakinju, a treća je deo detinjstva provela u Libiji. Svaka priča je bila interesantna na svoj način.⯑⯑⯑ #tribina #dandeteta #nastavnici #srednjaskola #privatnaskolabeograd #privatnasrednjaskola #skolaepa #beograd #kolarac

Објава коју дели Srednja škola EPA (@srednjaskolaepa) дана

Podeli
Pozovite nas!