• Vesti
  • Škola EPA donirala knjige za biblioteku manastira Veselinje

Škola EPA donirala knjige za biblioteku manastira Veselinje

Škola EPA donirala je u saradnji sa bibliotekom Dečjeg kulturnog centra preko 1100 knjiga za biblioteku manastira Veselinje.

Naši učenici, profesori i prijatelji škole zdušno su prihvatili poziv Olge Sabo iz Instituta za srpski jezik SANU upućen preko Facebooka da učestvuju u prikupljanju ćiriličnih knjiga za biblioteku manastira Veselinje u Glamoču, za decu predškolskog i školskog uzrasta.

Srpska deca u Glamoču ne uče ćirilicu u školama, te će im knjige za decu štampane ćirilicom pomoći da savladaju autentično pismo našeg jezika.

Učenički parlament Škole EPA zvanično je prihvatio ovu humanitarnu akciju, pa su se učenici potrudili da u svojim kućnim bibliotekama pronađu knjige i prilože ih biblioteci manastira Veselinje. U akciji su učestvovali i naši profesori i prijatelji škole.

Tri kutije, u kojima je bilo preko sto knjiga, naše učenice su s profesorkom Majom Milosavljević odnele u Institut za srpski jezik SANU uoči zimskog raspusta.

U saradnji sa bibliotekom Dečjeg kulturnog centra obezbedili smo još 1000 knjiga srpskoj deci za biblioteku. Tako smo postali darodavci najvećeg broja knjiga, čime se ponosimo.

Humanitarna akcija je realizovana u periodu obeležavanja dana Svetog Save, što je za nas bilo naročito podsticajno. Sveti Sava nam je bio uzor i motivacija da damo sve od sebe, kako bismo darivali naše malo onima kojima će to biti veliko i značajno.

Spremni smo da prihvatimo nove humatirane izazove.

 

Svetlana Gradinac

Podeli
Pozovite nas!