• Vesti
  • Decembar u školi EPA

Decembar u školi EPA

Decembar je u našoj školi prošao u znaku takmičenja, gostujučih predavanja i priprema za novogodišnje praznike. Ovo je kratka rekapitulacija:

Obeležili smo Svetski dan borbe protiv Side. Psihološkinja Ivana je održala interesantno predavanje. Učenici su se podsetili kako HIV prenosi, koji su faktori rizika i kako možemo da se zaštitimo. 

Veliki i značajan događaj ovog meseca bilo je Književno podne sa književnicom Aleksandrom Ninković Tašić. Više o ovo događaju nam je pisala koleginica Svetlana Gradinac (pročitajte ovde).

epa književno podne 03

Subota, 8. decembar, bila je radna! Održan je akreditovani seminar za nastavnike Sedme beogradske gimnazije koji realizuje Wikimedija Srbije.

Naš vredni maturant, Bojan Japundžić je osvojio treće mesto na takmičenju Coin&Fund. Više o ovom takmičenju pročitajte ovde.

"Kako pokrenuti biznis", naziv je radionice koju su pohađali ekonomski tehničari trećeg i četvrtog razreda. Nastavnice Nela Ranković i Nataša Kurilić su ih vodile na FEFA fakultet, a učenici su bili oduševljeni predavanjem.

skolaepa radionica na FEFA fakultetu

Učenički parlament je i ovog meseca osmislio zanimljivu vršnjačku edukaciju - Alkoholizam i mladi. Učenicima prvog razreda su o ovoj temi pričali iskusni predavači- maturanti Marko Munjas i Suzana Ivanović. Naučili su kako mladi postaju alkoholičari, koji su simptomi i posledice alkoholizma.

Četiri tima iz naše škole su učestvovala na radionici "Verbalna i neverbalna komunikacija u poslovnom okruženju" u SKC-u. Ova radionica je bila takmičarskog karaktera i naši učenici su osvojili drugo mesto (više pročitajte ovde). 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Četiri tima iz naše škole učestvuju na radionici "Verbalna i neverbalna komunikacija u poslovnom okruženju" u SKC-u.

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Svetski dan ljudskih prava smo obeležili interesantnom i poučnom vršnjačkom edukacijom. I za ovaj događaj bio je zadužen Učenički parlament. 

skolaepa dan ljudskih prava

Ekološka sekcija je ove godine bila zadužena za novogodišnje ukrašavanje. Budžet je iznosio nula dinara. Koristili su stare CD-ove, karton, čepove od plastičnih flaša, stare sijalice. Krajnji rezultat je fascinantan, a učenici su naučili kako od starog mogu da naprave nešto novo i tako smanje količinu otpada. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Praznici nam stižu! #upcycle #upcycling #reciklaza #novagodina

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Na časovima građanskog i verskog vaspitanja učenici su pravili novogodišnje čestitke. To je tradicija kojoj se radujemo svakog decembra.  

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Srećan Božić svima koji slave! ⯑⯑⯑Mi smo danas spojili časove verskog i građanskog vaspitanja i napravili lepe čestitke i dekoraciju koja krasi hodnike škole.

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Turistički tehničari su sa nastavnikom Milošem Tucovićem u sklopu stručne prakse iz predmeta agencijsko i hotelijersko poslovanje obišli Stark Arenu, hotel Slaviju i Privrednu komoru Srbije.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Turistički tehničari posetili su Privrednu komoru Srbije i prisustvovali najavi Međunarodne konferencije MAK 2019 koja se održava na Kopaoniku. Tom prilikom su sreli i Mis turizma Srbije. ⯑

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Organizovali smo humanitarnu akciju za decu iz Svratišta. Učenici i nastavnici su poklonili svoje očuvane džempere, jakne, kape, šalove i rukavice, jer je to deci najpotrebnije tokom zime. Prikupljenu pomoć deci uručila predsednica učeničkog parlamenta- Suzana Ivanović sa svojim drugovima iz razreda. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Završena je ovogodišnja humanitarna akcija! Zahvaljujemo se učenicima i nastavnicima koji su učestvovali i omogućili nam da pomognemo deci iz Svratišta. ♥️♥️♥️

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана

Za kulturno uzdizanje bila je zadužena nastavnica Dragana Stamenkov Ilijić. Predstave koje smo pogledali ovog meseca su "Unosno mesto" i "Ujka Vanja" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Obe predstave su se dopale učenicima i preporučujemo vam da ih pogledate.

Poslednji petak u kalendarskoj godini smo nazvali "Sharing is caring". Nastavnica Bojana je organizovala proslavu u računarskom kabinetu. Nastavnici i učenici su napravili poslastice koje smo pojeli uz prigodnu muziku, priču i smeh. 

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

Poslednji petak u 2018. iz Dunjinog ugla⯑⯑⯑

Објава коју дели EPA Srednja škola (@skolaepa) дана  M.M

Podeli
Pozovite nas!