• Vesti
  • Nastava izvan učionice- novembar u EPA školi

Nastava izvan učionice- novembar u EPA školi

Upozorenje pre čitanja: pripremite se za dugačak tekst, pošto smo ovog novembra bili veoma aktivni i nastavu smo izmestili izvan učionice. Ako Vas zanima kako smo proveli vreme kada smo u školi, pročitajte ovde.

 

Časovi odeljenske zajednice, čuveni ČOZ-ovi su ponekad stresni (kada razgovaramo o izostancima), ali najčešće služe da se bolje upoznamo i razumemo. Tako je nastavnica Ljiljana Panjković iskoristila „leto u novembru“ i sa svojim đacima posetila obližnji kafić. U opuštenoj atmosferi razgovarali su o njima važnim temama: školi , prijateljima, problemima, druženju , roditeljima, simpatijama, momcima i devojkama, itd. Gledali su se u oči, bez mobilnih telefona i usput vežbali kako se pristojno ponaša na javnom mestu.

epaskola coz

Kako bi nastavu ekonomske grupe predmeta učinile interaktivnom i prijemčivom, nastavnice Sonja Ilić, Nela Ranković i Nataša Kurilić odvele su ekonomske tehničare u Narodnu banku Srbije. Tamo ih je dočekao kustos, koji im je održao predavanje, a potom su pogledali izložbu. Na kraju predavanja su se fotografisali i pravili novčanice sa svojim likom, a tu priliku nisu propustile ni nastavnice Sonja, Nela i Nataša. Učenici su oduševljeni ovom posetom, kažu da je to bilo zanimljivo iskustvo. 

epskola nbs

Međunarodni dan tolerancije, 16. novembar, obeležili smo obilaskom jedine sinagoge u Beogradu. Saslušali smo zanimljivo predavanje o istoriji sinagoge i uživali u atmosferi tog velelpnog prostora. Mi poštujemo i prihvatamo drugačije običaje, razmišljanja, stavove, veru, a to je srž tolerancije!

epaskola sinagogaPosetili smo 14. filmski festival Slobodna zona! Gledali smo nemački film „Tiha revolucija“ koji je baziran na istinitom događaju u kome su gimnazijalci jedne škole u Istočnoj Nemačkoj okrenuli celu državu protiv sebe. Preporučujemo vam da pogledate ovaj film!

epaskola slobodnazona

Nastavnica Dragana Stamenkov Ilijić redovno vodi učenike u pozorište. Dobrodošli su i roditelji, drugari, kao i ostali nastavnici, odnosno svi zaljubljenici u daske koje život znače. Ovog puta smo posetili Atelje 212 i odgledali predstavu „Moja ti“. Interesantna tematika, odličan scenario, režija i maestralni glumci (Svetlana Bojković, Gorica Popović i Tanja Bošković) čine ovu predstavu posebnom.

Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije organizovali su, 28. novembra, tribinu „Rodoljublje Mihajla Pupina“ povodom 100. godišnjice od završetka Velikog rata. Nastavnica Bojana Satarić vodila je učenike trećeg i četvrtog razreda na ovaj događaj. Učenici su saznali pregršt zanimljivih činjenica o životu Mihajla Pupina i njegovom doprinosu u kreiranju granica Srbije u Versaju.

epaskola privrednakomora

U okviru obeležavnja dva veka od izdavanja Vukovog „Srpskog rječnika“, učenici drugog razreda su sa nastavnicom Draganom stamenkov Ilijić posetili muzej Dositeja i Vuka.

Galeriji Doma Vojske Srbije održava se odlična izložba posvećena srpskim književnicima koji su učestvovali u Velikom ratu. Učenici su sa nastavnicama Draganom i Marijom obišli izložbu i osvežili sećanje na ove velike pisce i njihova dela.

Više informacija dešavanjima u našoj školi možete naći na Facebook stranici- Srednja škola za ekonomiju, pravo i administraciju i na Instagram profilu @skolaepa !

M.M.

 

Podeli
Pozovite nas!