• Vesti
  • Dan Svetog Save u Srednjoj školi za ekonomiju, pravo i administraciju

Dan Svetog Save u Srednjoj školi za ekonomiju, pravo i administraciju

U subotu, 27. januara 2018. obeležen je Dan Svetog Save u našoj školi svečanim prigodnim programom koji je započeo himnom Uskliknimo s ljubavlju, sečenjem slavskog kolača i prigodnom besedom sveštenika.

Potom su prikazana dva autorska filma naših učenika, Nastasa Kenjaje, snimatelja, i Alekse Petrovića, autora teksta i komentatora. Prvi film je posvećen životu i delu Svetog Save, a drugi Stefanu Prvovenčanom i njegovoj zadužbini manastiru Žiča, koji je je bio sedište autokefalne srpske episkopije.

Izabrani učenici su čitali umetničke tekstove o Svetom Savi po izboru naših profesorki Dragane Stamenkov Ilijić i Jelene Dragojević. Potom se učenicima i profesorima obratio osnivač škole, Mirko Sarić, koji je naglasio razloge zbog kojih treba da sledimo svetosavski put. I ove godine na Dan Svetog Save izašao je iz štampe novi EPA glas o kome je govorila profesorka Svetlana Gradinac. Ona je posebno istakla doprinos kreativnih i vrednih članova novinarske sekcije Marije Šćepanović, Viktorije Samardžić, Lava Pejovića, Alekse Petrovića i Nastasa Krnjaje. Pozvala je učenike da predlažu teme i pišu za svoj školski časopis. Svi prisutni su dobili primerak EPA glasa 16. Svečanost se nastavila koktelom za goste, učenike i profesore EPA škole.

Svetlana Gradinac

Podeli
Pozovite nas!