• Vesti
  • Naši pravni tehničari na praksi u Gradskoj upravi

Naši pravni tehničari na praksi u Gradskoj upravi

Zvanična strana Skupštine Beograda objavila je 26. 4. 2017. na svom portalu da je načelnica Gradske uprave, Sandra Pantelić, primila učenike naše škole koji su bili na praksi u organizacionim jedinicama beogradske uprave. U razgovoru sa njima ona je izjavila:

- U Gradskoj upravi obavljaju se svi upravni poslovi, a kroz ruke oko dve hiljade zaposlenih prolaze mnogobrojni postupci koji se tiču života u Beogradu. Uprava je servis građana. Trudimo se da radimo što bolje, a novina je apliciranje za usluge posredstvom portala e-usluga. Broj usluga koje se na ovaj način pružaju iznosi 156. Uprava je jedinstven organ, iako ima 25 organizacionih jednica na pet lokacija.

Načelnica je navela da uprava uvek nastoji da bude inovativna i što uslužnija, a do mišljenja građana, pa čak i onih najmlađih, veoma joj je stalo. Zato je pozvala mlade učenike da svoj doživljaj Gradske uprave podele sa njom, jer kako je istakla, svaki savet je dobrodošao.

Sandra Pantelić je podsetila i da u gradu postoji Kancelarija za mlade, a bavi se njihovim položajem i realizuje brojne projekte u koje je uključena omladina Beograda. Takođe, osvrnula se i na „BG praksu”, koja se godinama organizuje za studente beogradskih fakulteta i zahvaljujući kojoj su mnogi mladi stekli neophodna praktična znanja, a neki od njih i nastavili angažman u upravi ili javnim preduzećima.

Naši pravni tehničari praktična znanja steći će u sekretarijatima za inspekcijske poslove, imovinsko-pravne poslove, upravu, urbanizam i poslove legalizacije objekata. Većina od njih ima nameru da se bavi pravom ili ekonomijom, te će iskustvo vođenja upravnog postupka, u svim svojim koracima, za njih biti od velikog značaja.

S. G.

Pozovite nas!