• Vesti
  • Uspešno učešće naših besednica na Sedamnaestom republičkom takmičenju u besedništvu u Vranju

Uspešno učešće naših besednica na Sedamnaestom republičkom takmičenju u besedništvu u Vranju

vranje takmičenjePredstavnice naše škole, Sara Damnjanović i Zorana Antić, u pratnji Svetlane Gradinac, profesorke retorike i Mirka Sarića, direktora škole, učestvovale su 5. i 6. aprila 2013. na Sedamnaestom republičkom takmičenju u besedništvu u Vranju čiji je domaćin bila Ekonomsko-trgovinska škola.  Na takmičenju je bilo 13 škola i 32 takmičara koji su govorili besede na zadate ili izabrane teme. Zanimljivo je da su se svi takmičari opredelili za imrovizovanu besedu, koja je izborna disciplina.

Petočlani žiri na čelu sa dr Slavišom Kovačevićem, profesorom retorike sa niškog Pravnog fakulteta, ocenjivao je besednike i načinio rang listu takmičara. Naša učenica, Sara Damnjanović,  u kategoriji izabrane teme rangirana je kao četvrta, a u kategoriji improvizovane teme zauzela je peto mesto. Zorana Antić je u kategoriji zadate teme zauzela deseto mesto. Po kvalitetu nastupa naše takmičarke su pri vrhu, što je zavidan uspeh, posebno što je naša škola prvi put učestvovala u ovom takmičenju.

Pobednička ekipa je Ekonomsko-trgovinska škola iz Kruševca, pa će sledeće godine oni biti domaćini Osamnaestog republičkog takmičenja u besedništvu.

Vranjanci su bili odlični domaćini i organizatori ovog zanimljivog takmičenja.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!