Seksualnost mladih

U organizaciji Učeničkog parlamenta naše škole održana je edukacija na temu „Šta ste sve hteli da znate o seksu – a niste smeli da pitate“, u sali Josif Pančić na Kolarcu.

Ideja za ovo predavanje potekla je od samih učenika koji smatraju da se u školi nedovoljno pažnje posvećuje ovoj temi i koja je, nažalost, u našem društvu još uvek tabu. Članice Učeničkog parlamenta Sara Agatonović i Sofija Mijatov imale su prezentaciju sa temom „Seksualnost mladih“ koju su obogatile raznim zanimljivostima. Predavanje „Polno prenosive bolesti“, koje je motivisalo prisutne učenike da diskutuju i komentarišu, održala je doktorka Draga Stevančević iz Kliničko bolničkog centra „Dr. Dragiša Mišović-Dedinje“.

Članovi Učeničkog parlamenta, Jelena Milostražić i Ivan Vasković, pripremili su i podelili učenicima anonimnu anketu o stavovima prema seksualnim odnosima čije će rezultate, nakon obrade, objaviti na sajtu škole. Prisutni učenici i nastavnici pogledali su i animirani film „Vodič za mlade“ koji, na način primeren mladoj generaciji, odgovara na brojne nedoumice i probleme vezane za ovu temu. Realizaciju ove interesantne edukacije pomogla je profesorka zadužena za rad UP Ljiljana Panjković i profesorke Maja Joksić, Mladenka Obućina i Sonja Ilić. Posebno nam je draga i značajna podrška zamenice direktora Nevene Sarić Pavlović i direktora škole, Mirka Sarića, koji uvek imaju sluha za naše nove ideje.

 

Lj. P.

Podeli
Pozovite nas!