• Vesti
  • MI U NARODNOJ SKUPŠTINI

MI U NARODNOJ SKUPŠTINI

Članovi Učeničkog parlamenta naše škole i učenici koji pohađaju građansko vaspitanje posetili su 4. marta 2015. Narodnu skupštinu Republike Srbije. Sa učenicima su bili i nastavnici Nevena Sarić Pavlović i Ljiljana Panjković.

U foajeu Skupštine dočekale su nas predstavnice za edukaciju i ispričale nam istorijat Narodne skupštine, sa zanimljivim detaljima koji nam ranije nisu bili poznati. Posetili smo malu salu Narodne skupštine. Učenici su postavljali interesantna pitanja, slikali se za govornicom i u poslaničkim klupama. Na sva postavljena pitanja dobili su precizne i iscrpne odgovore.

Obišli smo i svečani salon koji služi za prijem zvaničnih delegacija i šefova država koje su u poseti Narodnoj skupštini Republike Srbije. Učenike je zanimalo ko je bio poslednji gost u salonu, odakle potiču predmeti koji se nalaze u prostoriji. Zanimljiv detalj bilo je prepoznavanje ličnosti čiji se portreti nalaze na zidovima salona. U velikom holu videli smo pult gde se poslanici prijavljuju po dolasku na sednicu, deo gde se fotografišu i drže govore za medije.

Poseta Narodnoj skupštini Republike Srbije protekla je u prijatnoj i opuštenoj atmosferi.

Lj. P.

Podeli
Pozovite nas!