• Vesti
  • VRŠNJAČKA EDUKACIJA – RADIONICA „GOVOR MRŽNJE“

VRŠNJAČKA EDUKACIJA – RADIONICA „GOVOR MRŽNJE“

govor mrznjeVršnjački tim za borbu učenika protiv  nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u školi koji deluje u okviru Učeničkog parlamenta, pripremio je i realizovao je radionicu sa temom „Govor mržnje“.

Ova tema je izabrana zbog toga što je u  anketama sprovedenim u školama verbalno nasilje najrasprostranjeniji oblik nasilja i zbog  podatka o porastu govora mržnje u svakodnevnoj komunikaciji i u medijima. Ciljevi vršnjačke edukacije su ostvareni  upoznavanjem  učenika sa pojmom i osnovnim karakteristikama govora mržnje, senzibilizacijom učenika za prepoznavanje govora mržnje u svakodnevnoj jezičkoj komunikaciji i kritičkom odnosu prema  njemu.

Članovi tima, Sara Agatonović, Nevenka Ruvarac, Lazar Pavlov i Đorđe Murgaški, razgovarali su sa učenicima o osećanjima koje izazivaju i razlikama između uvredljivih poruka i govora mržnje. Radionica je realizovana na časovima odeljenske zajednice u svim odeljenjima tokom februara i marta meseca 2014. . Časovi su bili veoma sadržajni, dinamični i interesantni. Učenicima je u izradi prezentacije i radionice pomogla profesorka, koordinatorka u radu Učeničkog parlamenta, Ljiljana Panjković.

LJ.P.

Podeli
Pozovite nas!