• Vesti
  • JAVNI ČAS O SAJBER NASILJU

JAVNI ČAS O SAJBER NASILJU

sajber nasilje

Članovi Učeničkog parlamenta i Vršnjačkog tima za borbu protiv zlostavljanja, zanemarivanja i diskriminacije  osmislili su i realizovali  Javni čas na temu „Sajber nasilje“.

Čas je održan 22. marta 2013. godine. Učenice Zorana Antić i Jelena Tadić održale su  predavanje i prezentaciju o sajber nasilju. One su upoznale prisutne sa osnovnim oblicima sajber nasilja, govorile o merama prevencije i zaštite i ispričale nekoliko upečatljivih  životnih iskustava. Učenice Bojana Popović i Ivona Radivojević predstavile su rezultate ankete  koju su sprovele o zastupljenosti i vrstama ove vrste nasilja u našoj školi. Glavni deo časa bio je namenjen razmeni iskustava i diskusiji učenika koji su razgovarali i iznosili različita mišljenja i stavove u zavisnosti od ličnih doživljaja i upućenosti u temu zlostavnjanja na društvenim mrežama, internetu, putem mobilnog telefona.... Diskusijom je koordinirala i čas je vodila učenica Sara Damnjanović.

Ovaj čas  omogućio je  da učenici sami, zajednički, otvore problem internet zlostavljanja i  konstruktivno razgovaraju o ovoj značajnoj temi. To je izuzetno važno, jer je savremeni način komunikacije nezamisliv bez upotrebe interneta, mobilnih telefona i društvenih mreža čije mogućnosti i uspešno korišćenje, kao i zaštita od zloupotrebe,  zavise od  našeg znanja i informisanosti.

LJ.P.

Podeli
Pozovite nas!