• Vera Rašajski Gavrilov

Vera Rašajski Gavrilov

Diplomirala je na Grupi za nemački jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Jedan semestar studija nemačkog jezika i književnosti je obavila u bivšoj Nemačkoj Demokratskoj Republici DDR-u na Martin Luther Univerzitetu u Haleu.

Stručni ispit za rad u nastavi je polažila 1989. pri Pedagoškom zavodu Vojvodine sa temom „Realizacija programa nemačkog jezika u IV razredu osnovne škole“ i time stekla licencu za rad.

Radila je kao profesor nemačkog jezika i književnosti u osnovnim školama: OŠ „1. Oktobar” u Bašaidu, OŠ „Žarko Zrenjanin” u Vršcu, u OŠ „Nikola Tesla” u Rakovici, u OŠ „Pavle Savić” i OŠ „Despot Stefan Lazarević”u Mirijevu i u srednjim školama, tehnička PTT škola i Prva privatna ugostiteljsko turistička škola u Beogradu, a radila je i kao stručni prevodilac za nemački i engleski jezik u Industriji mašina i traktora (IMT).

Vodila kurseve nemačkog jezika u Domu omladine u Vršcu, u školi jezika Matico, jesenji kurs nemačkog jezika u ustanovi za lepotu „Akademija za estetiku i kozmetologiju”, početni kurs nemačkog jezika u UK Palilula, kao i sve nivoe kurseva nemačkog jezika u ustanovi Academia Educativa, u Beogradu.

Ostvarivala je mnogobrojne pedagoške aktivnosti kao što su rukovodilac Aktiva za strane jezike, višegodišnji odeljenjski starešina, Predsednik ispitne komisije za polaganje stranih jezika, rukovodilac Odeljenjskih veća odeljenjskih starešina, rukovodilac smene, organizator nastave. Pripremani učenici za takmičenja su joj osvajali visoka mesta.

Pohađala je brojne programe stručnog usavršavanja, od kojih izdvaja: “Zimska škola stranih jezika”, supervizorski “Aktivno učenje”, “Menadžment u obrazovanju”, Microsoft Class Server i na Windows OS i MS Office, „Savremene tendencije u nastavi stranih jezika“, „Menadžment znanja i razvoj ličnih sposobnosti u srednjim školama“, „Motivisanje profesora i učenika u cilju unapređenja nastave“, „Metode, tehnike i postupci prevazilaženja konflikata u procesu obrazovanja“, „Upravljanje stresom i stresnim reakcijama“. Učestvovala je na konkursu Ministarstva prosvete ''Kreativna škola'' sa predlogom kreativnog časa.

Bavi se lekturom i pisanjem recenzija za pojedine knjige, učestvuje na promocijama i piše tekstove i priče za Kompaniju „NOVOSTI“ AD.

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

Podeli
Pozovite nas!