• Svetlana Gradinac

Svetlana Gradinac

Poseduje licencu za rad.

Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu na grupi za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik.

U našoj školi vodi retoričku i novinarsku sekciju i urednik je školskog časopisa EPA glas. Moderator je književnog podneva - susreta sa zanimljivim piscima i lingvistima u našoj školi i autor Jezičke metle koja se objavljuje na FB i instagramu i u EPA glasu.

Radila u kulturi i obrazovanju.Bila je urednik programa Susreti u Dečjem kulturnom centru. Pre naše škole radila kao profesor srpskog jezika i književnosti i retorike u Pravno-poslovnoj školi u Beogradu. Jedan je od osnivača republičkog takmičenja u besedništvu. U Dečjem kulturnom centru Beograd vodila je radionicu govorne kulture Javni nastup i ja. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Union višegodišnji je predavač po pozivu na kursu Pravna retorika i odnosi s javnošću.

Objavljuje članke iz oblasti književnosti i retorike u stručnim časopisima. Voditelj je mnogih radionica i seminara. Bavi se lekturom i pisanjem recenzija za pojedine knjige i učestvuje na promocijama. Koautor je ridera Pravna retorika i odnosi s javnošću. Učenici i studenti Svetlane Gradinac pobednici su mnogih republičkih takmičenja u besedništvu, kao i na prestižnom festivalu besedništva Lux verbi u Sremskoj Mitrovici.

Vodila je višednevne seminare o govrnoj kulturi i javnom nastupu u Kikindi i u Obrenovcu u Gradskoj biblioteci „Vlada Aksentijević“. Dobitnik je priznanja Najboljima za rad sa najmlađima.

Misao koja obeležava stav Svetlane Gradinac prema životu i radu je Nulla dies sine linea (Nijedan dan bez poteza ili svakoga dana treba uraditi nešto dobro).

Kontakt: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Podeli
Pozovite nas!