• Stručni tim za IKT

Stručni tim za IKT

Stručni tim za primenu IKT-a u školi čine predstavnici svih stručnih veća Škole EPA, i to: 

  • Bojana Satarić- rukovodilac tima
  • Đorđe Mandić
  • Miloš Kosovac
  • Maja Milosavljević
  • Dragana Stamenkov Ilijić.

Po potrebi, u zavisnosti od oktivnosti, Timu se priključuju i ostali nastavnici škole.

Članovi ovog Tima imaju zadatak da prate konferencije, tribine, seminare, okrugle stolove i stručne skupove relevantne za primenu IKT-a u nastavi . Takođe, članovi tima pripremaju edukacije iz oblasti IKT-a za sve zaposlene u školi EPA.

Informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) u nastavi, primenjuju se od 2009. godine u Srednjoj školi EPA. Održane su brojne grupne i individualne obuke nastavnika za podizanje njihovih digitalnih kompetencija. Škola ima dva sertifikovana ECDL ispitivača i nekoliko nastavnika sa ECDL licencom.

Primena IKT u nastavi doprinosi da časovi budu zanimljiviji, konstruktivniji, kreativniji i svrsishodniji . Uz IKT čas se proširuje i van učionice. Učenici su aktivniji i zainteresovaniji za neku temu, a nastavnik postaje mentor koji ih usmerava i prati u njihovom napredovanju. Podstiče se istraživački rad učenika kako individualno, tako i u timu.

Kao kruna primene IKT u školi, organizovane su dve akreditovane konferencije za nastavnike i stručne saradnike u osnovnim i srednjim školama „ Informaciono-komunikacione tehnologije u obrazovanju – stub razvoja društva zasnovanog na znanju“. Konferencijama je prisustvovalo preko 200 nastavnika iz cele Srbije, a podržane su od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tradicionalno, svake godine, obeležavamo Dan broja PI, 14. marta.

Misija: težimo ka evropskom okviru digitalnih kompetencija.

 

Podeli
Pozovite nas!