• Blog
  • Marija Šćepanović: Odabir ekonomskog smera u našoj školi je po meni pravi izbor za svakog budućeg đaka

Marija Šćepanović: Odabir ekonomskog smera u našoj školi je po meni pravi izbor za svakog budućeg đaka

marija scepanovic epa

Marija Šćepanović je student druge god Ekonomskog fakulteta Beogradskog univerziteta, smer primenjena statistika i kvantitativna analiza. Marija je u našoj školi pokazala svoju ambicioznost i društvenu odgovornost a takođe je učestvovala i u raznim humanitarnim aktivnostima. Pitali smo Mariju o njenim utiscima o EPA školi sa ove vremenske distance.

 

1. Omiljeni predmeti?

Izdvojila bih tri omiljena ekonomska predmeta,  statistika, osnovi ekonomije i poslovna ekonomija. Statistika je predmet koji smo na časovima obradjivali na interesantane načine, nikada nije bilo monotono dobijali smo često od profesorke Nele Ranković zadatke koje smo rešavali u timovima što je nama kao učenicima bilo interesantno. Osnovi ekonomije je po meni od velike važnosti jer se spoznajemo po prvi put osnovne elemente ekonomske nauke. Mnogo toga sam naučila na tom predmetu što mi je kasnije i pomoglo tokom studiranja i života jer je ekonomija uvek i svuda prisutna oko nas. Premet poslovna ekonomija sam naročito zavolela u 4. godini školovanja, jer sam za prijemni spremala taj predmet  kako bih upisala Ekonomski fakultet Unirveziteta u Beogradu. Uz veliku posvećenost nastavnice Natase Kurilić Đurić koja mi je  približila važnosti poslovne ekonomije za samu ekonomsu nauku  uspela sam da upišem fakultet na budžet i na tome sam joj neizmerno zahvalna.

 

2. Da li je ekonomski smer bio pravi izbor?

Odabir ekonomskog smera u našoj školi je po meni pravi izbor za svakog budućeg đaka, jer kao što sam spomenula ekonomija je uvek i svuda prisutna i smatram da učenici trebaju da spoznaju osnovne pojmove ekonomije jer će im pomoći bilo u životno smislu ili poslovnom. Ja sam odabrala ekonomski smer jer mi je najteresantniji, najkorisniji za život.

 

3. Šta sada studiraš? 

Upisala sam Ekonosmki fakultet u Beogradu, smer primenjena statistika i kvantitativna analiza.

 

4. Da li ti je EPA škola pomogla u izboru fakulteta? 

Smatram da sam donela najbolju odluku za sebe što sam upisala Ekonomski fakultet, zbog zaposlenja, znanja koje mi ne može niko ,,ukrasti;, razvijam analitičke sposobnosti razmisljanja, i meni najvažnije za ovde dve godine sam naučila da budem strpljiva, uporna i pored padova da nikada ne odustanem od svojih cilja.

 

Želela bih svim budućim đacima da poručim da budu uporni i ambiciozni, da imaju poverenja u naše profesore jer će im kao i meni pomoći u svemu. Da moraju da znaju da godine mnogo brzo
prolaze i da već sada trebaju da razmisljaju ozbiljno o svojoj budućnosti, da iskoriste sve mogućnosti koja naša škola pruža.

Podeli
Pozovite nas!