• Blog
  • Nikola Gavrilović: Dosta mi je pomoglo predznanje iz srednje skole, jer sam bio pripremljen za prvu godinu fakuleta, i obimno gradivo sam lakše savladao.

Nikola Gavrilović: Dosta mi je pomoglo predznanje iz srednje skole, jer sam bio pripremljen za prvu godinu fakuleta, i obimno gradivo sam lakše savladao.

blog bivši učenici 3

 

Naš Nikola Gavrilović sa dinamičnim profesionalnim razvojem od ekonomskog tehničara, preko fakulteta FEFA, do direktora filijale AIK banke. Njegove organizacione sposobnosti, analitičnost u radu i preduzimljivost, prepoznati su u poslovanju jedne od vodećih banaka u Srbiji. Nikola je sjajn primer EPA učenika! 

1. Navedi ekonomski predmet koji si u našoj školi posebno voleo i zbog čega?

Principi ekonomije
Statistika
Matematika
Informatika i poslovna korespodencija
Istorija

Uvek sam voleo prirodne nauke gde sam mogao da razvijam logiku i da dolazim samostalno do rešenja.
Principi ekonomije su mi dosta pomogli, pogotovo na fakuletetu jer sam bio upoznat sa dosta ekonomskih termina i značenja. Statistiku volim od malih nogu, pa sam želeo da je upoznam malo više. Matematiku sam zavoleo od osnovne skole, tako da sam nadogradio svoje znanje u srednjoj skoli i na fakuletu. Zeleo sam da naučim poslovnu kulturu, korespodenciju, brzo kucanje što mi i dan danas pomaže u dnevnim zadacima koje imam (sjajna aplikacija za brzo kucanje ukoliko je i dalje imate.). Istoriju izuzetno poštujem kao nauku, i jedan od retkih društvenih predmeta koje volim. Istorija nam pomaže da upoznamo kulturu jednog naroda, kao i da ne ponavljamo greške naših prethodnika.


2. Koliko ti je ekonomski smer pomogao u daljem obrazovanju i na koji način?

Pre svega sam zeleo da nastavim studiranje na ekonomskom fakultetu. Dosta mi je pomoglo predznanje iz srednje skole, jer sam na neki način bio pripremljen za prvu godinu fakuleta, i obimno gradivo sam lakše savladao.

 

3. Koji fakultet si upisao posle naše škole i koji smer?

Upisao sam FEFU, smer je opšti.

 

4. Da li možeš već sada da kažeš da si doneo pravu odluku jer si se opredelio za ekonomski fakultet i zbog čega?

Mogu da kazem da sam doneo pravu odluku, jer se pronalazim u poslu kojim se trenutno bavim. Ekonomski fakultetu odnosno FEFA mi je pruzila “širinu” u razmišljanju. Ekonomija je oblast koju volim i u kojoj ću ostati duži period moje poslovne karijere.

 

5. Možeš li nešto reći o svojim dosadašnjim rezultatima na fakultetu (stipendija, učešće u radionicama, predavanjima, dobar prosek…)

Moram da kazem da fakultet FEFA zaista pruža dosta mogućnosti. Obavezna je praksa preko leta u minimum dve nedelje gde sam stekao određena znanja, iskustva i poznastva. Učestvovao sam u mnogim radionicama koje je fakultet organizovao, case study takmičenjima kao i gostujućim predavanjima lidera velikih kompanija.

 

6. Da li sada radiš i gde?

Radim u AIK banci.

 

7. Možeš li ukratko da opišeš poslove koje radiš na svom radnom mestu?

Uhh

Pozicija direktora filijale je dosta dimanična i zahteva veliku posvećenost i organizacione sposbnosti. Izuzetno je bitan user experinace. Takođe, potrebno je obezbediti profitabilnost filijale (u koje ulaze razni parameteri), organizaciju posla i delegiranje zadataka zaposlenima, poštovanje internih procedura banke, kao I kontrola samih procesa.

 


Naravno, možeš da navedeš još nešto što smatraš da je značajno.

Dodao bih jednu stvar.
Želeo bih da se zahvalim na pozivu da podelim iskustvo sa mlađim generacijama. Da se zahvalim školi EPA na znanju koje sam stekao i veoma lep period u mom životu gde sam stekao prijatelje sa kojim se i dan danas družim.

Podeli
Pozovite nas!