• Blog
  • Vlada Živanović: Doneo sam pravu odluku, jer sam veliko znanje i iskustvo stečeno kroz praksu izneo iz škole

Vlada Živanović: Doneo sam pravu odluku, jer sam veliko znanje i iskustvo stečeno kroz praksu izneo iz škole

blog bivši učenici 2

 

Vlada Živanović, kao jedan od uspešnijih studenata u svojoj generaciji, počeo je tokom studiranja da gradi profesionalnu karijeru u Americi. Mi ga pamtimo kao vrednog, marljivog učenika, tako da nas njegovo uspešno studiranje i ambicije koje ima, ne iznenađuju. Bravo, Vlado, Epa kolektiv je ponosan na tebe i zahvaljujemo se na vremenu koje si izdvojio da pomogneš malim i velikim maturantima u odabiru najboljeg smera/fakulteta!

 

Navedi ekonomski predmet koji si u našoj školi posebno voleo i zbog čega?

- Predmete koje sam najviše voleo, odnosno koji su mi bili najzanimljiviji su predmeti iz struke poput agencijskog i hotelirijskog poslovanja i, naravno, geografija.

 

Koliko ti znanje ekonomskih predmeta pomoglo u daljem obrazovanju i na koji način?

- Znanje koje sam stekao na stručnim predemtima mi je dosta pomoglo, predmete koje smo učili i materiju koju smo obrađivali sam u prvoj godini fakulteta imao na nekim predmetima, i to mi je pomoglo da u prvoj godini imam prosek 9,70.

 

Koji fakultet si upisao posle naše škole i koji smer?

- Upisao sam osnovne studije na Univerzitetu Singidunum, smer hotelijerski menadžment, nakon toga sam upisao i postdiplomske studije, Master studije na Univerzitetu Singidunum, smer Poslovni sistemi u hoteliijerstvu.

 

Da li možeš već sada da kažeš da si doneo pravu odluku jer si se opredelio za ekonomski fakultet i zbog čega?

- Doneo sam pravu odluku, jer sam veliko znanje i iskustvo stečeno kroz praksu izneo iz škole, kao i poznanstva sa određenim ljudima iz struke koje sam upoznao na stručnim praksama.

 

Možeš li nešto reći o svojim dosadašnjim rezultatima na fakultetu (stipendija, učešće u radionicama, predavanjima, dobar prosek…)

- Za vreme trajanja osnovnih studija istovremeno sam studirao i radio kao turistički vodič, u 4. godini sam otišao u Ameriku na studentski program work and travel, tamo sam radio u hotelu sa pet zvezdica na poziciji food servera, odnosno glavnog konobara. Radio sam za jednu od najprestižnijih kompanija u Americi, Holland America Princess. Tamo sam stekao razne licence za rad u ugostiteljskim objektima kao što su licenca za rad sa alkoholnim pićima, licenca za rad sa hranom... Tokom studija sam položio ispite u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i stekao licencu turističkog pratioca. Tokom osnovnih studija sam učestvovao na preko 50 konferencija iz oblasti turizma i ugostiteljstva, prosek na osnovnim studijama mi je bio 8,88 iz razloga što sam bio zaposlen i priroda posla mi nije omogućila da mogu malo više da se posvetim i postanem stipendista. Na master studijama sam imao skoro savršen prosek, 9,89 i napisao sam jedan od prvih radova u našoj zemlji na temu bezbednosti hrane u ugostiteljskim objektima. Tema je glasila: Znanja, stavovi i praksa zaposlenih koji se odnose na primenu dobre higijenske prakse u ugostiteljskim objektima i položio sam sa ocenom 10 (100/100). Tokom studija sam bio član i potpredsednik Studentskog parlamenta Univerziteta Singidunum, nastavio sam saradnju sa Turističkom organizacijom Srbije i Beograda koju sam započeo tokom školovanja.

 

Da li sada radiš i gde?

- Trenutno sam nezaposlen, jer sam u procesu iseljivanja za Kanadu. Nostrifikovao sam komplet studije od srednje škole do master studija, i nadam se da ću do kraja godine otputovati i svoj život nastaviti u Kanadi, ali radim kao frilenser, usluge kompletnog digitalnog marketinga, stekao sam nekoliko sertifikata poput Google Ads certificate, SEO certificate, Social Media Manager Certificate....U slobodno vreme se bavim fotografisanjem i snimanjem, tako sam ostvario i
poslovnu saradnju sa TOS-om, i moći ćete moje slike i video-snimke da vidite na njihovim oficijelnim kanalima.

 

Opiši nam detaljnije svoj trenutni posao

- S obzirom da sam trenutno nezaposlen, mogu da navedem poslove koje radim za sebe kroz digitalni marketing. Poslovi poput dizajna logotipa, reklamiranja na Google pretraživaču, praćenje Google analitike, postavljanje preduzeća na Google mape, izrada promotivnog materijala, slikanje proizvoda, snimanje promotivnog video-materijala, snimanje iz vazduha dronom, kreiranje slogana, reklamiranje preduzeća na društvenim mrežama, izrada web sajtova I još mnogo stvari koje su vezane za marketing.

Podeli
Pozovite nas!