• Informatička sekcija

Informatička sekcija

Informatička sekcija u našoj školi usmerena je na popularizaciju primene informacionih tehnologija u procesu učenja i sticanja znanja. Nastavnica informatike, Bojana Satarić se trudi da osmisli konkretne i zanimljive zadatke kroz koje će članovi sekcije ispoljiti svoju kreativnost, naučiti nešto novo i pre svega steći naviku i želju da računar koriste za učenje i napredovanje podjednako rado kao i za zabavu.

Na sekciji se bavimo pripremom materijala i izradom prezentacija koje se mogu koristiti u nastavi, vršnjačkim radionicama i edukacijama uopšte, izradom i obradom gugl upitnika, pravljenjem kratkih filmova i drugim temama koje učenici predlože kao njima interesantne.

Redovno se uključujemo u akciju „Evropska nedelja programiranja- Code week“ tako što u školi organizujemo radionice o veb programiranju u HTML-u. Članovi sekcije zajedno sa nastavnicom nastoje da svim učenicima koji u okviru svojih obrazovnih profila stiču makar elementarna znanja iz informatike pokažu da programiranje nije nedostižno umeće i svako može da nauči osnove ove veštine.

Takođe, svake godine obeležavamo interesantan datum – 14. mart , PI dan (π= 3, 1415926, pa se jubilej slavi 14.3. u 1 sat 59 minuta i 26 sekundi, u to vreme započinjemo priču o broju pi i osmišljavamo kreativne igre koje su u vezi sa ovim brojem).

Članovi sekcije redovno motivišu druge učenike da se uključe u međunarodno takmičenje iz računarske pismenosti „Dabar“. Ove, 2016. godine učenik trećeg razreda Nikola Stojković plasirao se na državni nivo takmičenja.

Takođe, svake godine učestvujemo u „Svetskom satu programiranja“ itada učenici svojim radom stiču sertifikat koji svedoči da su ispunili svoj prvi sat.

Ipak, u radu informatičke sekcije najvažnija je njena multidisciplinarnost i činjenica da članovi pružaju veliku podršku drugim učenicima i nastavnicima u osmišljavanju i izradi raznih materijala za nastavu i vannastavne aktivnosti.

Ove godine članovi sekcije izrađuju za odeljenske starešine učenički portfolio.

Posebno smo ponosni na saradnju sa istorijskom sekcijom čiju su plod brojne prezentacije o istorijskim jubilejima, postavljene na blogu www.infoepa.wordpress.com.

Sigurni smo da će i ubuduće interesovanje za informatičku sekciju biti veliko.

Mi vas sa nestrpljenjem očekujemo!

Više na:

Podeli
Pozovite nas!